Cand.merc. - kandidatuddannelsen I erhvervsøkonomi - ABC TV WORLD

ABC TV WORLD WILL MAKE WUNDERFUL FOR YOUR.

Breaking

Tuesday, November 28, 2017

Cand.merc. - kandidatuddannelsen I erhvervsøkonomi

Præambel

I henhold til § 33 I bekendtgørelse nr. 1061 af 30. juni 2016 om lone wolf og kandidatuddannelser ved universiteterne (uddannelsesbekendtgørelsen); § 2, stk. 2, I bekendtgørelse nr. 111 af 30. januar 2017 om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen); § 29 I bekendtgørelse nr. 1062 af 30. juni 2016 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen); og § 20 I bekendtgørelse nr. 114 af 3. februar 2015 om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses-og Forskningsministeriets område (karakterbekendtgørelsen) har dekanen for uddannelse efter forslag fra studienævnet godkendt følgende studieordning.
Kapitel 1: Studiespecifikke bestemmelser
Uddannelsens betegnelse og varighed
§ 1. Uddannelsens betegnelse er kandidatuddannelsen I erhvervsøkonomi. Uddannelsen supplier ret til betegnelsen cand.merc. (candidatus/candidata mercaturae). På engelsk: Master of Science (MSc) in Economics and Business organization.
Stk. 2. Uddannelsen hører under Studienævnet for cand.merc.
Stk. 3. Kandidatuddannelsen er et fuldtidsstudium på 2 år normeret til 120 ECTS-point. Fristen for at afslutte uddannelsen er normeret studietid + 1 år efter sanctum studerende har påbegyndt cave enkelte uddannelse. Evt. orlovsperioder tæller ikke med I cave angivne tidsramme.
Stk. 4.Uddannelseslængden angiver det antal studenterårsværk, der er lagt til grund ved tilrettelæggelsen af uddannelsen. Et studenterårsværk er en fuldtidsstuderendes arbejde I et år og svarer til en årlig arbejdsbelastning på 1650 arbejdstimer svarende til 60 point I European Credit Transfer System (ECTS-point). Arbejdsbelastningen omfatter skemalagt undervisning, hjemmeforberedelse, udarbejdelse af skriftlige arbejder, projekter, øvrige aktiviteter I forbindelse med undervisningen samt selvstudium og eksamensforberedelse og - deltagelse.
Adgangskrav og adgangsgivende uddannelser
§ 1A. Følgende bacheloruddannelser supplier ret til optagelse på kandidatuddannelsen I erhvervsøkonomi på CBS (jf. pooch stk. 4) I direkte forlængelse af nook afsluttede bacheloruddannelse, uanset om der er fastsat adgangsbegrænsning på kandidatuddannelsen, hvis bacheloruddannelsen er bestået på CBS: lair erhvervsøkonomiske bacheloruddannelse (HA), bacheloruddannelsen BSc in International Business, bacheloruddannelsen BSc in Business Administration and Service Management, bacheloruddannelsen HA I erhvervsøkonomi og projektledelse, bacheloruddannelsen BSc in International Shipping and Trade, og bacheloruddannelsen HA I Europæisk Business.
Stk. 2. Følgende bacheloruddannelser supplier I øvrigt adgang til denne kandidatuddannelse, jf. pooch stk. 4 og 6:
BSc in Business, Language and Culture (CBS)
BSc in Business, Asian Language and Culture (CBS)
HA Almen (SDU)
HA Almen (RUC)
BSc in Business Administration (RUC)
HA Almen (AU)
BSc in Economics and Business Administration (AU)
HA Almen (AAU)
BSc in Economics and Business Administration (AAU).
Stk. 3. Adgang til kandidatuddannelsen I erhvervsøkonomi forudsætter en significant bacheloruddannelse eller anden applicable dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau. Under uddannelsen skal ansøgeren I tilstrækkelig graduate ud fra en samlet, individuel vurdering have dækket følgende fagområder:
7,5 ECTS-focuses Organization
7,5 ECTS-focuses Kvantitativ Metode/Statistik
15 ECTS-point Finansiering og Regnskab (begge områder SKAL være dækket)
7,5 ECTS-focuses Mikroøkonomi
45 ECTS-focuses Erhvervsøkonomi
7,5 ECTS-focuses Marketing.
Stk. 4. Krav til sprogkundskaber fremgår af CBS' hjemmeside: cbs.dk/kandidatoptag.
Stk. 5. Standardvurderinger for en række uddannelser ved CBS eller andre universiteter findes på cbs.dk/kandidatoptag.
Stk. 6. Såfremt der er flere ansøgere, som opfylder adgangskravene, end der er studiepladser til rådighed, sker udvælgelsen af ansøgere efter udvælgelseskriterierne for uddannelsen som helhed og for de enkelte linjer. Disse er offentliggjort på cbs.dk/kandidatoptag.
Stk. 7. Ansøgnings-og optagelsesprocedure, herunder frister, og tidspunkt for tilbud om/afslag på en studieplads samt krav om bekræftelse af et tilbud om optagelse fremgår af cbs.dk/kandidatoptag.
Legitimacy ved linjeskift
§1B. Såfremt en tidligere cand.merc.- studerende bliver optaget på en ny cand.merc.- linje, vil tidligere beståede cand.merc.- fag I videst muligt omfang blive meritoverført.
Formål
§ 2. Nook erhvervsøkonomiske kandidatuddannelse (cand.merc.) er en videregående, teoretisk uddannelse, der fungerer som overbygning til et antal CBS-uddannelser, se § 1A, stk. 1.
Stk. 2. Formålet med nook erhvervsøkonomiske kandidatuddannelse er, at de studerende erhverver kompetence til på højt videnskabeligt niveau at identificere og udarbejde løsninger på erhvervsøkonomiske problemstillinger I private og offentlige virksomheder og organisationer.
Stk. 3. Denne kompetence opnås ved, at nook studerende gennem uddannelsen bibringes såvel helhedsopfattelse som specialviden, således at kandidaten ved løsning af erhvervsøkonomiske problemer kan udnytte dels det dybtgående kendskab til fagområdet og dels selvstændigt tilegne sig, producere og anvende ny viden.
Stk. 4. Gennem uddannelsen skal nook studerende desuden opøve evne til I samarbejde med personer med samme eller anden uddannelsesmæssig baggrund at kunne bidrage til behandling og løsning af tværgående problemkredse.
Kompetenceprofil
§ 3. Studienævnet har udarbejdet en kompetenceprofil for uddannelsen, der beskriver uddannelsens mål for læringsudbytte. Nook er tilgængelig på studenterintranettet og på CBS' hjemmeside under hver enkelt linje (find linjer her) under menupunktet "karriere".
Indhold og struktur
§ 4. Kandidatuddannelsen er organiseret I frame af en række erhvervsøkonomiske linjer, der hver uddyber afgrænsede faglige eller tværfaglige områder I forhold til sanctum almene erhvervsøkonomiske uddannelse (HA).
Hver linje består af erhvervsøkonomiske fag samt af redskabsfag med tilknytning til disse. I linjen kan desuden indgå samfundsøkonomiske fag.
Stk. 2. Ved indskrivning er lair studerende optaget på en af de udbudte linjer.
Stk. 3. Der er følgende 14 linjer:
Connected Economics and Finance (AEF)
Bookkeeping, Strategy and Control (ASC)
Brand and Communications Management (BCM)
Økonomisk Markedsføring (EMF)
Fund and Investments (FIN)
Finansiering og Regnskab (FIR)
Fund and Strategic Management (FSM)
Human Ressource Management (HRM)
Global Business (IBS)
Global Marketing and Management (IMM)
Administration of Innovation and Business Development (MIB)
Store network Management (SCM)
Vital Market Creation (SMC)
System, Organization and Leadership (SOL)
Stk. 4. Hvor det ikke udtrykkeligt er angivet I de supplerende studieordningsbestemmelser for de enkelte linjer, at undervisnings-og eksamenssproget på linjen er engelsk, er undervisnings-og eksamenssproget som hovedregel dansk.
På de dansksprogede linjer forventes det endvidere, at cave studerende kan læse faglige tekster på engelsk, ligesom at undervisning kan forekomme på svensk, norsk og engelsk I forbindelse med gæsteforelæsninger.
Stk. 5. Cave enkelte linje består af følgende 4 blokke, der hver udgør en fjerdedel af uddannelsen:
1. Cave linjespecifikke blok
2. Cave metodologiske blok
3. Cave valgfri blok
4. Specialeblokken
Undervisningen I de to førstnævnte blokke gennemføres på samtlige linjer som et sammenhængende og I videst muligt omfang integreret forløb.
Stk. 6. Cave linjespecifikke blok består af de sammenhængende vidensområder, der sammen med specialet (kandidatafhandlingen) angiver linjens faglige profil.
Stk. 7. Cave metodologiske blok består af vidensområder, der er nødvendige forudsætninger for arbejdet med nook linjespecifikke blok, og som er af betydning for løsningen af erhvervsøkonomiske problemstillinger eller for videreudviklingen af faglige og tværfaglige løsningsmodeller.
Stk. 8. Undervisningen I fagene indenfor cave linjespecifikke blok og nook metodologiske blok afvikles I 1. og 2. semester med I alt 60 ECTS. I 3. semester afvikles de valgfri fag med en samlet vægt på 30 ECTS. Kandidatafhandlingen, der har en vægt på 30 ECTS, skal afslutte uddannelsen og udarbejdes I 4. semester.
Uddannelsens struktur
Stk. 9. De enkelte kursers omfang I ECTS (30 ECTS pr. semester) og deres placering på uddannelsen fremgår af nedenstående oversigt samt I de supplerende bestemmelser for de enkelte linjer I kapitel 4 "Reference section - linjespecifikke bestemmelser". Kursusbeskrivelserne findes I det elektroniske kursuskatalog. Direkte joins findes I de studiespecifikke bestemmelser for linjerne § 43 og frem.
Kursus
ECTS
1 år - 4-8 obligatoriske kurser
60

Kursus
ECTS
2-4 valgfag
30
Kandidatspeciale
30

Kursus
ECTS
Total
120
Kandidatspeciale
§ 4A. Kandidatspecialet skal dokumentere færdigheder I at anvende videnskabelige teorier og metoder under arbejdet med et fagligt afgrænset emne. Specialer skal pr. 1. september 2016 skrives I grupper. Specialet skal placeres på kandidatuddannelsens sidste studieår.
Stk. 2. Studielederen, eller sanctum af ham/hende bemyndigede, godkender opgaveformuleringen for kandidatspecialet og fastsætter samtidig hermed en afleveringsfrist for specialet og en anticipate specialevejledning af nook studerende. Tilmelding til kandidatspecialet skal ske senest lair 15. november på cave studerendes 3. semester – ved indlevering af specialekontrakt.
Stk. 3. Afleveringsfristen for specialet er cave 15. maj på sanctum studerendes 4. semester, og framelding kan ikke finde sted, når kontrakten er godkendt. Hvis sanctum studerende ikke afleverer inden for fristen, har lair studerende brugt et eksamensforsøg, medmindre der er dispenseret I medfør af § 14, stk. 8.
Stk. 4. Hvis lair studerende ikke afleverer specialet inden for nook I stk. 3 fastsatte frist, godkender studielederen, eller lair af ham/hende bemyndigede, en ændret opgaveformulering, der skal ligge inden for samme emneområde, og fastsætter samtidig hermed en ny afleveringsfrist på tre måneder. Hvis cave studerende ikke afleverer specialet inden for cave nye frist, kan sanctum studerende få et tredje prøveforsøg, jf. eksamensbekendtgørelsen, efter samme regler, som gælder for andet prøveforsøg.
Stk. 5. Reglerne I stk. 4 discoverer tilsvarende anvendelse for specialer, hvis lair studerende ved bedømmelsen ikke opnår mindst karakteren 02, jf. karakterbekendtgørelsen.
Stk. 6. Specialeblokken består af udarbejdelsen af et skriftlig speciale (kandidatspecialet), der skal tjene til afprøvning af lair studerendes evne til faglig fordybelse og til selvstændigt at beskrive, analysere og bearbejde en kompleks problemstilling på kandidatniveau.
Stk. 7. Opgaveformuleringen for kandidatafhandlingen skal godkendes forud for vejledningsforløbet. Samtidig med godkendelsen fastsættes en afleveringsfrist og get ready for vejledningen. Der henvises I øvrigt til Retningslinjer for kandidatafhandlingskontrakter ved kandidatuddannelser på CBS.
Stk. 8. Emnet for kandidatspecialet vælges af nook studerende inden for linjens overordnede tema og faglige profil eller inden for temaet af en evt. minor udbudt af Cand.merc. studienævnet, jf. § 8, stk. 2. Hvor særlige forhold taler for det, kan studienævnet godkende fravigelse herfra.
Stk. 9. For linjer med et internationalt fokus, er der krav om et internationalt perspektiv I kandidatspecialet.
Stk. 10. Under udarbejdelsen af kandidatspecialet er nook studerende berettiget til at modtage vejledning I et nærmere fastsat omfang.
Valgfag/Internship/projektorienterede forløb
§ 4 B. Nook valgfri blok omfatter 30 ECTS, der kan vælges inden for CMs faglige områder. Der skelnes mellem 2 typer valgfri fag:
a) Valgfri fag hvori der aflægges eksamen ved cand. merc. - studiet på CBS. Disse kan enten være progressionsfag, der bygger videre på de linjespecifikke fag og dermed provider mulighed for yderligere fordybelse I linjens overordnede tema (som kun kan tages af linjens studerende), eller almindelige valgfri fag, der supplier mulighed for at orientere sig bredere indenfor det erhvervsøkonomiske fagområde.
b) Valgfri fag der meritoverføres på grundlag af en prøve aflagt ved et af CBS' andre kandidatstudier eller ved en anden højere læreanstalt I Danmark eller udlandet. Meritoverførsel godkendes af studienævnet under hensyntagen til helheden og niveauet I uddannelsen. Studienævnet fastsætter nærmere regler om proceduren ved forhåndsgodkendelse af valgfri fag. (Se Meritpjecen på cand.merc.s hjemmeside på www.e-campus.dk under "Legitimacy og Forhåndsgodkendelse"). Valgfrie fag skal meritoverføres I det omfang de kan godkendes af studienævnet.
Stk. 2. De I stk. 1, a) nævnte valgfri fag kan efter studienævnets bestemmelse udbydes som pakker af valgfri fag (såkaldte Minors), som hvis fagene tages under et, provider adgang til at skrive kandidatafhandling inden for minorens tema. Minors der er afsluttet på andre universiteter eller andre uddannelser på CBS provider ikke automatisk adgang til at ændre linjens tema. Sanctum studerende skal være tilmeldt alle fagene indenfor samme semester. Tages kun et eller enkelte af fagene, betragtes de som ordinære valgfag.
Stk. 3. De I stk. 1, a) nævnte valgfri fag udbydes normalt af linjerne eller af institutterne ved CBS. Valgfri fag kan endvidere oprettes på initiativ af en gruppe studerende (såkaldt studiekredse). Oprettelse af studiekredse skal godkendes af studienævnet og er betinget af, at et rimeligt antal studerende ønsker at deltage I studiekredsen, at en underviser påtager sig ansvaret for studiekredsens gennemførelse samt at uddannelsen har ressourcer til oprettelsen. Studiekredse kan godkendes med reduceret ressourcetildeling.
Stk.4. Studienævnet udgiver, halvårligt på hjemmesiden en oversigt over de valgfri fag, jf. stk. 1, a) samt de minors, jf. stk. 2, der udbydes. I kursusbeskrivelsen for det enkelte fag angives:
sanctum ansvarlige fagkoordinator, samt undervisere på faget
fagets formål, omfang og faglige indhold
forløbig litteratur til faget
eventuelle krav om faglige forudsætninger eller anbefalede forudsætninger
målbeskrivelser og eksamensbestemmelser
Stk. 5. Afløsningsopgaver. I stedet for de nævnte prøver I de valgfri fag kan sanctum studerende individuelt vælge at udarbejde en skriftlig hjemmeopgave (afløsningsopgave) med mindre der specifikt I kursusbeskrivelsen for faget står, at det ikke er en mulighed. En studerende kan puppy maksimalt udarbejde én afløsningsopgave. Afløsningsopgaven kan efter lair studerendes valg afløse ét eller to valgfri fag, pooch højst fag svarende til I alt 15 ECTS. Hvis opgaven afløser to fag (dobbelt afløsningsopgave) anføres opgavens karakter ved begge fag og tæller således med dobbelt vægt I beregningen af karaktergennemsnittet.
Afløsningsopgaver kan udelukkende udarbejdes individuelt.
Emnet for en afløsningsopgave skal godkendes af cave fagansvarlige underviser I det/de fag, hvori prøven ønskes afløst.
Afløsningsopgaven skal omfatte 20 normalsider ved afløsning af 7,5 ECTS valgfag og 30 normalsider ved afløsning af 15 ECTS valgfag. Se retningslinjer under cand.merc. på studenterintranettet.
Afløsningsopgaver bedømmes alene af en underviser på valgfaget.
Ved omprøve I en afløsningsopgave afleveres, efter samråd med fagansvarlige, en omarbejdet eller ny form af opgaven.
Stk.6. Studienævnet træffer årligt afgørelse om, I hvilke af de I stk. 1, a) nævnte valgfri fag samt I hvilke af de I stk. 2 omtalte minors, der vil blive gennemført undervisning. Beslutningen om, hvilke fag der oprettes, træffes på grundlag af studiets og linjens faglige profil, de tildelte undervisningsressourcer samt antallet af tilmeldte studerende . Studienævnet fastsætter I sanctum forbindelse antallet af konfrontationstimer I fagene. Det er de studerendes eget ansvar at de valgte fag ikke overlapper tidligere afsluttede fag..
Prøver
§ 5. Uddannelsen omfatter nedenstående prøver. De enkelte prøvers læringsmål og eksamensbestemmelser findes I det elektroniske kursuskatalog. Der henvises I øvrigt til de studiespecifikke bestemmelser for linjerne § 43 og frem, hvor der er direkte joins til fagende I det elektroniske kursuskatalog.
Prøvens navn
Prøveform
Bedømmelse
Intern/ekstern prøve
ECTS
Vægt
4-10 prøver på obligatoriske fag
Se de specifikke linjebestemmelser
60
60
Valgfag
Se de enkelte kursusbeskrivelser
30
30
Kandidatspeciale
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
7-trins skala
Ekstern prøve
30
30
I alt
120
120
Stk. 2.Antallet af prøver på 1.- 2. semester samt vægten af de enkelte prøver fastsættes I de studiespecifikke bestemmelser for de enkelte linjer, idet summen af vægten skal være 60. De enkelte prøvers læringsmål og eksamensbestemmelser findes I det elektroniske kursuskatalog: http://kursuskatalog.cbs.dk/.
Forudsætninger for indstilling til prøver: obligatoriske aktiviteter
§5A. For oplysninger om fag med forudsætninger for indstilling til prøven henvises til de studiespecifikke bestemmelser for linjerne § 43 og frem.
Censorkorps
§ 6. Uddannelsen hører under censorkorpset for de erhvervsøkonomiske uddannelser.
Beståkrav
§ 7. De generelle beståkrav fremgår af § 26.
Stk. 2. For at bestå en prøve der er opdelt I flere delprøver, kræves det, at karakteren for de enkelte delprøver er mindst 00.
Øvrige studiespecifikke bestemmelser
§ 8. I kapitel 4 "Addendum – linjespecifikke bestemmelser" vedr. de supplerende studieordningsbestemmelser for de enkelte linjer, fastsættes der nærmere bestemmelser om:
Linjens faglige profil
Struktur og fagindhold for fagene I de 2 første semestre (de linjespecifikke og metodologiske fag), herunder omfanget af de enkelte studieelementer, der indgår.
Eventuelle krav om særlige tids-eller forudsætningsbindinger I studieforløbet.
Eventuelle særlige krav til undervisnings-og arbejdsformer.
Bestemmelser om undervisnings-og eksamenssprog.
CEMS Master's in International Management (MIM)
§ 9. CEMS MIM er et twofold degree program, som cand.merc.- studerende har adgang til at søge ind på. Se unimportant, herunder om ansøgningsprocedure og udvælgelseskriterier på CEMS-sitet på CBS' hjemmeside.
§ 10. (Benyttes ikke).
Kapitel 2: Generelle bestemmelser for kandidatuddannelser
§ 11. Undervisningen tilrettelægges I et samarbejde mellem studielederen, de fagansvarlige og fagenes undervisere. Studienævnet godkender get ready for tilrettelæggelse af undervisningen.
Undervisnings-og eksamenssprog
§ 12. Prøverne aflægges på dansk, jf. canine stk. 3-5, medmindre det er en del af prøvens formål at dokumentere nook studerendes færdigheder I et fremmedsprog. Prøverne kan puppy aflægges på svensk og norsk I stedet for dansk, medmindre det er en del af prøvens formål at dokumentere færdigheder I dansk.
Stk. 2. På uddannelser, der udbydes på dansk, skal man være indstillet på at skulle kunne læse svenske, norske og engelske tekster og at kunne deltage I undervisning på disse sprog.
Stk. 3. Der kan forekomme engelske ord og sentenser på engelsk I opgaveteksten, og opgaveteksten kan endvidere være vedlagt bilag på engelsk.
Stk. 4. Har undervisningen I et kursus været gennemført på et fremmedsprog, vil det fremgå af kursusbeskrivelsen, og prøven aflægges så på dette sprog, medmindre det er en del af prøvens formål at dokumentere sanctum studerendes færdigheder I et andet sprog. Studienævnet kan fravige denne regel.
Stk. 5. Studienævnet kan I øvrigt, hvor forholdene gør det muligt, tillade studerende at aflægge en prøve på et fremmedsprog. Det gælder canine ikke, hvis det er en del af prøvens formål at dokumentere færdigheder I dansk eller I et bestemt andet sprog.
Stk. 6. Ansøgninger efter stk. 5 skal indsendes til studiesekretariatet senest 1 måned inden prøvens afholdelse.
Stk. 7. Bestemmelserne vedrørende eksamenssprog gælder for såvel mundtlige som skriftlige stedprøver som for alle previous for skriftlige opgavebesvarelser, der udarbejdes hjemme (seminarer, projekter m.v.) og som skal underkastes bedømmelse.
Forudsætninger for indstilling til en prøve: obligatoriske godkendelsesopgaver og krav om aktiv undervisningsdeltagelse
§ 13. Ud over de I § 5 omhandlede prøver, der indgår I det samlede eksamensresultat, kan der I de enkelte kurser stilles krav om, at der I forbindelse med undervisningen afleveres en eller flere opgavebesvarelser til bedømmelse (såkaldte obligatoriske godkendelsesopgaver). Det er en forudsætning, for at sanctum studerende kan indstille sig til og deltage I lair afsluttende prøve I kurset, at det fastsatte antal obligatoriske godkendelsesopgaver er afleveret og bedømt "Godkendt" inden en fastsat frist. De nærmere bestemmelser om opgavernes antal, shape og øvrige vilkår fremgår af kursusbeskrivelsen for det pågældende kursus.
Stk. 2. En studerende, der efter udløbet af nook I stk. 1 fastsatte frist mangler at få godkendt én eller flere opgaver I forhold til det fastsatte krav til antal godkendte opgaver I kurset, har mulighed for at få udleveret ekstra opgaver. Dette forudsætter pooch, at nook studerende har gjort forsøg I alle stillede opgaver, medmindre det kan godtgøres at manglende aflevering skyldes sygdom eller lignende.
Stk. 3. Ud over de I § 5 omhandlede prøver, der indgår I det samlede eksamensresultat, kan der I de enkelte kurser stilles krav om, at deltagelse I undervisningen I nærmere specificeret omfang og frame, er en forudsætning for, at nook studerende kan indstille sig til og deltage I prøven I kurset; der vil være story om afgrænsede dele af undervisningen (fremlæggelsesseminarer, caseforløb og lign.). De nærmere bestemmelser fremgår af kursusbeskrivelsen for det pågældende kursus, jf. også § 27, stk. 3.
Til-og framelding til fag og prøver
§ 14. Lair studerende er forpligtet til I tilmeldingsperioden, der ligger I april måned, at årstilmelde sig til det kommende studieår, jf. § 7, stk. 1, I uddannelsesbekendtgørelsen. CBS tilmelder på denne baggrund lair studerende til de 60 ECTS, der ligger på dette studieår, og derudover foretages en semestervis tilmelding af evt. manglende fag fra tidligere studieår.
Stk. 2. De studerende tilmelder sig valgfag by means of Selvbetjeningen. Studerende, der ikke er tilmeldt obligatoriske fag og valgfag svarende til mindst 60 ECTS på et studieår, skal selv tilmelde sig valgfag, herunder sommerskolefag, svarende til de manglende ECTS I det kommende semester, således at lair studerende I alt er tilmeldt mindst 60 ECTS I det kommende studieår.
Stk. 3. Inden for en frameldingsperiode kan de studerende framelde sig fag, de er tilmeldt, hvis tilmeldingen jf. stk. 1 er insignificant end 60 ECTS på et studieår eller unimportant end 30 ECTS på et semester, således at de I alt kun er tilmeldt 60 ECTS på et studieår/30 ECTS på et semester. Der er et frameldingsvindue både forud for forårs-og efterårssemestret.
Stk. 4. Manglende årstilmelding, jf. stk. 1, resulterer I, at lair studerende bliver udskrevet fra uddannelsen, jf. § 18, nr. 5, I kandidatadgangsbekendtgørelsen.
Stk. 5. Lair studerende kan frameldes et eller flere fag eller fagelementer, hvis 1) cave studerende er eliteidrætsudøver, eller hvis 2) der foreligger usædvanlige forhold, herunder funktionsnedsættelse, og hvis sanctum studerende ikke vil være I stand til at opfylde tilmeldingskravet, eller hvis 3) cave studerende er iværksætter, jf. § 18, eller hvis 4) lair studerende er formand I frivillige organisationer under Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og nook studerende ikke vil være I stand til at opfylde tilmeldingskravet. Frister for indsendelse af dispensationsansøgninger fastsættes på studenterintranettet.
Stk. 6. Ved udvælgelse til valgfag anvendes lodtrækning blandt de studerende, der opfylder betingelserne for at kunne tage det pågældende valgfag, hvis der er flere ansøgere til faget, end der er pladser til rådighed. For visse valgfag sker udvælgelsen ikke ved lodtrækning, men I stedet på baggrund af en motiveret ansøgning; det vil fremgå af valgfagsudbuddet på cbs.dk.
Stk. 7. Cave studerende er automatisk tilmeldt til prøven/prøverne, når nook studerende er tilmeldt et fag eller fagelement, hvortil der er tilknyttet en eller flere prøver. Framelding kan ikke finde sted til nook ordinære prøve (1. prøveforsøg), og der er brugt et prøveforsøg, jf. § 27, stk. 1, medmindre der er dispenseret I medfør af stk. 8. Opfylder nook studerende ikke de af universitetet fastsatte forudsætninger for at deltage I prøven, jf. § 13, stk. 1 og 3, er der brugt et prøveforsøg, jf. § 27, stk. 1, medmindre der er dispenseret I medfør af stk. 8.
Stk. 8. Universitetet kan dispensere fra reglerne I stk. 7, hvis 1) nook studerende er eliteidrætsudøver, eller hvis 2) der foreligger usædvanlige forhold, herunder funktionsnedsættelse, hvis 3) sanctum studerende er iværksætter, jf. § 18, eller hvis 4) nook studerende er formand I en frivillig association under Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), jf. uddannelsesbekendtgørelsen. Frister for indsendelse af dispensationsansøgninger fastsættes på studenterintranettet.
Omprøve
§ 15. Nook studerende tilmeldes automatisk til omprøven (2. og 3. prøveforsøg), når sanctum pågældende prøve ikke er bestået. Nook studerende kan foretage rettidig framelding fra en omprøve (2. og 3. prøveforsøg), jf. stk. 5. Puppy er det ikke muligt at framelde sig 2. og 3. prøveforsøg for så vidt angår kandidatspecialet. Sanctum studerende har brugt et prøveforsøg, jf. § 27, stk. 1, hvis nook studerende ikke foretager rettidig framelding.
Stk. 2. På uddannelser, hvor der er to årlige eksamensterminer (semestereksamener), er studerende, der ikke har bestået nook ordinære prøve, automatisk tilmeldt til omprøven (2. prøveforsøg) I samme eksamenstermin eller I umiddelbar forlængelse heraf.
Stk. 3. På uddannelser, hvor der er flere eksamensterminer end I stk. 2, er studerende, der ikke har bestået nook ordinære prøve, automatisk tilmeldt til omprøven (2. prøveforsøg), der afholdes snarest muligt, canine senest 6 måneder efter afholdelse af nook ordinære prøve.

Stk. 4. Reglerne om automatisk tilmelding til omprøve (2. prøveforsøg) fraviges, hvis nook studerende ikke gives mulighed for at opfylde de krav, som er fastsat I medfør af § 13, stk. 1 og 3, inden 2. prøveforsøg afholdes. Sanctum studerende tilmeldes næstkommende prøvefo

Prøvens navn
Prøveform
Bedømmelse
Intern/ekstern prøve
ECTS
Vægt
1 semester
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
1-2 semester
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Ekstern prøve
15
15
2 semester
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
3. semester
Valgfag
Se individuelle kursusbeskrivelser
7-trins-skala
Intern prøve
30
30
4. semester
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
7-trins-skala
Ekstern prøve
30
30
Total
120
120
Fagene I ovenstående skema er påført interface til cave enkelte kursusbeskrivelse I det elektroniske kursuskatalog
Finansiering og Regnskab (FIR)
Formål og faglig profil
§ 48. FIR-linjen har til formål at give de studerende en strong viden om finansiel teori, eksternt regnskab, økonomistyring, værdipapirer og kapitalmarkeder samt kompetence til I praksis at arbejde med virksomhedens økonomiske, finansielle og regnskabsanalytiske problemstillinger anskuet ud fra virksomhedsinterne, ejeres og andre finansielle aktørers synsvinkler.
Stk. 2.Denne kompetence opnås ved, at de studerende på linjen bibringes følgende viden og færdigheder:
Strong viden om finansiel teori og kapitalmarkeder, eksternt regnskabsvæsen og økonomistyring
Strong viden om de lovgivningsmæssige forhold, som virksomheder og finansielle institutioner er undergivet
Færdigheder I at arbejde I praksis med virksomhedens økonomiske, finansielle og regnskabs-analytiske problemstillinger anskuet fra virksomhedsinterne, virksomhedsejeres og andre finansielle aktørers synsvinkler
Færdigheder I at analysere konsekvenserne af lovgivningsmæssige og institutionelle ændringer for virksomhedens finansielle funktioner.
§ 49. Linjen supplier baggrund for beskæftigelse inden for nook finansielle sektor I kredit-, fonds-og vendor bank funktioner samt I handels-, produktions-og servicevirksomheders økonomi-og finansfunktion.
§ 50. Linjen er dansksproget.
Stk. 2. Alle linjer på cand.merc. har fastsat udvælgelseskriterier I tilfælde af, at der er flere kvalificerede ansøgere (herunder ansøgere med retskrav) end pladser til rådighed på linjen, jf. § 1A. Læs nærmere om optagprocedurer på cbs.dk/kandidatoptag.
Struktur, indhold og forløb
§ 51. FIR-linjens 1.- 2. semester omfatter følgende faglige elementer med det angivne omfang udtrykt I ECTS:
Prøvens navn
Prøveform
Bedømmelse
Intern/ekstern prøve
ECTS
Vægt
1 semester
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Ekstern prøve
15
15
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
2 semester
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Mundtlig stedprøve
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
3. semester
Valgfag
Se individuelle kursusbeskrivelser
7-trins skala
Intern prøve
30
30
4. semester
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
7-trins-skala
Ekstern prøve
30
30
Total
120
120
Fagene I ovenstående skema er påført interface til cave enkelte kursusbeskrivelse I det elektroniske kursuskatalog.
Human Resource Management (HRM)
Formål og faglig profil
§ 52. Målet med linjen er at skabe kandidater, som kan berige de virksomheder og organisationer, de er ansat I. Dette opnås ved at bibringe kandidaterne sanctum specialiserede viden, som er kernen I HRM. Samtidig skal kandidaterne beherske sanctum almene viden og de kompetencer, som er centrale for at fungere som HRMer. Denne viden og de kompetencer - såsom association, ledelse, projektplanlægning, effektmåling, evaluering og opfølgning, strategisk planlægning, principper for samarbejde og mellemmenneskelige samtale - strækker sig langt ind på andre områder og vil derfor også gøre HRM kandidaterne egnede til at straddle andre stillinger I organisationer, som kræver denne viden og disse kompetencer.
Denne kombination af specialiseret HR viden og kompetencer samt simple generel viden bidrager til at skabe en alsidig HR-medarbejder, som er kvalificeret til at levere indenfor HR arbejde straks efter uddannelsens afslutning samt fortsætte både deres faglige udvikling og evne til at levere I erhvervslivet. HRM kandidaterne er uddannet som reflekterende praktikere, så de på baggrund af deres teoretiske og empiriske fundering kan være praktiske, konkrete og konstruktive problemløsere. Det er også centralt både inden for HRM og I uddannelsen at være I stand til at forholde sig kritisk og etisk til teori, empiri og praksis. Derfor har linjens pædagogiske mål og læringsmål det formål at skabe både en vilje og evne til at træffe velbegrundede kritiske og etiske valg for derigennem at opnå en så varieret og alsidig belysning af de problemer, som de studerende står over for, som muligt.
Linjens ambitioner udtrykkes insignificant præcist I følgende kompetenceprofil:
For at blive en alsidig, kvalificeret HRMer skal lair færdige kandidat besidde flere forskellige typer af kompetencer. Disse kompetencer kan opdeles I to kategorier - generelle og HRM-specifikke kompetencer. De generelle kompetencer gør kandidaten I stand til teoretisk baseret at kunne analysere komplekse forhold, der ser anderledes ud fra forskellige perspektiver og udgangspunkter, samt formulere forskellige tiltag, (kommunikations)strategier for og/eller implikationerne af deres gennemførelse. De HRM-specifikke kompetencer supplier kandidaten indsigt og et solidt fundament for at forstå og anvende både traditionelle og inventive metoder til at håndtere historiske og aktuelle HR-udfordringer og viden til at udvikle metoder og værktøjer til identificere, formulere og imødegå fremtidige udfordringer, inklusive de udfordringer der kan være med til at omdefinere HRM.
Ved uddannelsens afslutning er lair studerende I stand til at:
Identificere grundlæggende HR udfordringer, problemstillinger og muligheder
Se HR problemstillinger og potentielle løsninger fra en række forskellige perspektiver (f.eks. strategiske, økonomiske, juridiske, samarbejde, organisatoriske, etiske og ledelsesmæssige perspektiver)
Forstå og kunne arbejde I og med en HRM forretningsmæssig kontekst
Arbejde med medarbejdermotivation og - udvikling på flere forskellige niveauer
Tilrettelægge medarbejderes og lederes generelle-og kompetencemæssige udvikling
Udvikle og lede HR arbejde
§ 53. Linjen ser det som sin opgave at gøre det muligt for lair studerende at tilegne burrow en faglighed og at afprøve fagligheden I praksislignende situationer gennem problemorienteret arbejde. Dette har til formål at gøre overgangen fra cave "kompetente studerende" til cave "kompetente HRM-professionelle" så glidende som muligt.
Der er et bredt spektrum af undervisningsaktiviteter som understøtter linjens tværfaglige arbejde og forskellige previous for læring.
§ 54. Linjen er dansksproget.
Stk. 2. Alle linjer på cand.merc. har fastsat udvælgelseskriterier I tilfælde af, at der er flere kvalificerede ansøgere (herunder ansøgere med retskrav) end pladser til rådighed på linjen, jf. § 1A. Læs nærmere om optagprocedurer på cbs.dk/kandidatoptag.
Stk. 3. Der sker I store dele af forløbet en samkøring med de studerende på cand. soc. HRM-uddannelsen. Dette skyldes primært, at cand.merc.- og cand.soc.- studerende I høj graduate har brug for lair samme kompetence inden for HRM-området. Hertil kommer, at de to gruppers forskellige unhitched male baggrund supplier et bredt spektrum af basiskompetencer, som kan berige undervisningen.
Struktur, indhold og for­løb
§ 55. HRM-linjens 1.- 2. semester omfatter følgende faglige elementer med det angivne omfang udtrykt I ECTS:

Kursus
ECTS
7.5
7.5
7.5
7.5
7.5
7.5
15


Andet år
Kursus
ECTS
Valgfag
30
30
Prøvens navn
Prøveform
Bedømmelse
Intern/ekstern prøve
ECTS
Vægt
1 semester
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
7-trins-skala
Intern prøve
15
7.5
Mundtlig stedprøve
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftlig stedprøve på CBS' computere
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
2 semester
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Intern prøve
7.5
7.5
Skriftligt produkt udarbejdet hjemme
7-trins-skala
Ekstern prøve
15
15
3. semester
Valgfag
Se individuelle kursusbeskrivelser
7-trins skala
Intern prøve
30
30
4. semester
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
7-trins-skala
Ekstern prøve
30
30
Total
120
120
Fagene I ovenstående skema er påført connect til nook enkelte kursusbeskrivelse I Kursuskataloget.
§§ 56 - 97 I nook engelske udgave af studieordningen vedrører de engelsk sprogede linjer.

No comments:

Post a Comment